Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Iniciátorka petice s 1 100 podpisy i aktivista chtějí živý přenos pro veřejnost

"Rádi bychom, aby vedení města ve spolupráci s provozovatelem skládky společností AVE umožnilo široké veřejnosti, 1 100 petentům i dalším lidem z celého Čáslavska, získat informace od zastupitelů, starosty i AVE."

VIDEO VÝZVA+OTEVŘENÝ DOPIS pro starostu Čáslavi Strnada a 20 zastupitelů města / Uveřejňujeme dopis primárně adresovaný všem čáslavským zastupitelům včetně starosty i senátora Jaromíra Strnada a bývalého ministra průmyslu a obchodu Jiřího Havlíčka. Jde o reakci iniciátorky petice proti kalům Lenky Bochníčkové a občanské aktivity Tomáše Ouředníka. Oba společně požadují přímý internetový video přenos MIMOŘÁDNÉHO zastupitelstva o skládce.
VÝZVA NA FACEBOOKU (klikněte na obrázek)

"Rádi bychom, aby vedení města ve spolupráci s provozovatelem skládky společností AVE umožnilo široké veřejnosti,  1 100 petentům i dalším lidem z celého Čáslavska, získat  informace od zastupitelů, starosty i zástupců společnosti AVE z mimořádného zastupitelstva," navrhují Bochníčková a Ouředník. Starosta Strnad vyhlásil mimořádné zastupitelstvo na pátek 6. 4. od 16 hodin. 

"Pokud se obyvatelé Čáslavska mají uklidnit, je to podle nás jediný možný způsob jak rychle, transparentně a s co největším zásahem obyvatel města informovat objektivně a bez zásahu střihu z následných reportáží v médiích (například Česká televize chtěla natáčet na skládce, ale štábu to nebylo umožněno).
 

VÝZVA NA YOUTUBE (klikněte na obrázek)

Obyvatelé Čáslavi, kde žije 10 tisíc lidí, se nemohou zúčastnit jak z kapacitních důvodů sálu, tak i kvůli pracovním povinnostem", dodávají Bochníčková i Ouředník, který i připomíná, že se jednání například nemůže zúčastnit i šéf místního hnutí ANO v Čáslavi zastupitel Drahomír Blažej. Právě tento zastupitel projevil na zastupitelstvu 12. 2. 2018 velký zájem o informace o provozu na skládce v souvislosti s mým dotazem. 

"Víme, že existuje možnost audio záznamu ze zastupitelstva, ale toto MIMOŘÁDNÉ zastupitelstvo si vyžaduje MIMOŘÁDNÉ kroky. V předchozím případě se na audio záznam čekalo téměř měsíc, a také pokud se reálně bavíme o informační hodnotě pro všechny obyvatele Čáslavska a okolí, tak obraz, respektive video i s ohledem na ukázky fotografií, důležité dokumentace společnosti AVE, je určitě nejlepším řešením," připomíná Tomáš Ouředník, který má mediální vzdělání i mnohaletou praxi v regionálních i celoplošných společnostech.
Ouředník také doplňuje, že je vše ve veřejném zájmu a také je potřeba zdůraznit, že ohrožení obyvatel i v souvislostech pravidelných požárů na skládce je v zájmu vedení města i společnosti AVE, která vyhrála zakázku za téměř půl miliardy korun při likvidaci největší ekologické zátěže v Česku, což je likvidace 91 000 nadbilačních kalů z ostravských lagun. 

CELÝ OTEVŘENÝ DOPIS
Pane starosto, zastupitelky, zastupitelé,

obrací se na vás Lenka Bochníčková, iniciátorka petice proti kalům s pověřením 1 100 obyvatel Čáslavska, a Mgr. Tomáš Ouředník s občanskou aktivitou caslav.fenomens.cz Žijeme společně v Čáslavi a okolí! 

Reagujeme na termín a čas mimořádného zastupitelstva: pátek 6. 4. od 16 hodin 

1 100 lidí se podepsalo pod petici pro kalům na skládce v Čáslavi a další desítky až stovka lidí nás oba oslovují po telefonu, na sociálních sítích i osobně, že se jednoduše nemohou zúčastnit mimořádné události v pátek odpoledne!

Tomáš Ouředník i Lenka Bochníčková v zastoupení více než tisícovky petentů navrhují, aby vedení města ve spolupráci se společností AVE umožnilo, co nejefektivněji a s co největším zásahem na obyvatele informovat veřejnost. Navrhujeme to formou živého video přenosu na internetu a následné možnosti jej přehrát ze záznamu, podobně jako to dělají například v Brandýse na Labem, v Čelákovicích (12 tisíc obyvatel) a dalších městech po celé republice. Dnes obyvatelé používají především sociální sítě (facebook) a také videoplatformu youtube.

Pokud se obyvatelé Čáslavska mají uklidnit, je to podle nás jediný možný způsob, jak rychle, transparentně a s co největším zásahem obyvatel města, které má více než 10 tisíc lidí informovat ty, kteří se nemohou zúčastnit!

Pokud je zájmem informace nadále zamlčovat, mlžit a nebýt transparentní, tak přenos nebude, těžko může dorazit mnoho lidí, které to zajímá z časových důvodů, ale je samozřejmě nutné počítat i s omezenou kapacitou v prostorách Nové scény Dusíkova divadla. 

Rozumné zastupitelky, rozumní zastupitelé, apelujeme na všech 21 zastupitelů, aby lidem umožnili živý video přenos. Oslovili jsme profesionální produkci, která vytváří řadu let přímé přenosy z jednání městských zastupitelstev, nemáme jakoukoliv finanční výhodu z této případné zakázky, jde nám jen o zaznamenání mimořádného zastupitelstva o skládce a co nejlepšímu informování obyvatelstva na Čáslavsku, což si vyžaduje mimořádné řešení.

"Přenos je standardně realizován prostřednictvím YouTube kanálu v HD kvalitě s možností vložení výstupu na libovolné www stránky, možností sledovat na telefonu, tabletu, PC nebo „chytré“ televizi. Respektujeme zákonné požadavky a jsme připraveni na plnění požadavků GDPR (ochrana osobních údajů)," píše se například v konkrétní nabídce za 12 tisíc korun bez DPH.

Konkrétní nabídka

V této chvíli jsme konstruktivní a nápomocní. Předkládáme vám konkrétní nabídku TV PORT, s. r. o.  (jednatel Václav Špaček)

Věříme, že pochopíte vážnost situace a nebudete se bránit otevřenosti a informovanosti vůči veřejnosti, respektive vašim voličům. Tento OTEVŘENÝ DOPIS zveřejníme na internetových platformách. Otevřený dopis zašleme i přes datovou schránku města Čáslav, abychom urychlili naši komunikaci.

Děkujeme za zpětnou reakci a Vaše jasná stanoviska. Na naše první komentáře týkající se skládky jsme oba nedostali vaše zpětné vazby, tedy až na pár výjimek. 

28. 3. 2018, Čáslavsko

Lenka Bochníčková
iniciátorka petice proti kalům
s pověřením 1 100 obyvatel Čáslavska

+420 731 527 855
lenkabochnickova.czlenkabochnickova@seznam.cz

Mgr. Tomáš Ouředník
Žijeme spolu v Čáslavi!
caslav.fenomens.cz

+420 730 666 555
tomas@tomasourednik.cz
www.tomasourednik.cz

CO JSOU OSTRAVSKÉ LAGUNY
Likvidaci největší ekologické zátěže v Česku vyhrála společnost AVE CZ odpadové hospodářství, která by odstraněním zhruba 91 tisíc tun kalů měla vydělat téměř půl miliardy korun. Rakovinotvorné a zapáchající ropné látky jsou v areálu dnešních lagun Ostramo už od konce 19. století. Jde o odpady z rafinérské výroby a také později k nim přibyly odpady z použitých mazacích olejů. Po ukončení činnosti chemičky Ostramo odpovědnost za tuto obrovskou ekologickou zátěž převzal stát.

Autor: Tomáš Ouředník | středa 28.3.2018 17:16 | karma článku: 13,08 | přečteno: 722x
  • Další články autora

Tomáš Ouředník

Město Čáslav žádá o doplacení více než půl miliardy za uložení odpadu na skládku

Skládkový byznys miliardáře Daniela Křetínského řeší velké problémy. Jde o miliardy. O peníze se hlásí Hořovice, Benátky nad Jizerou, Mšeno a právě Čáslav. Téma, které mě dlouhodobě zajímá.

2.12.2019 v 15:43 | Karma: 11,55 | Přečteno: 462x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Tomáš Ouředník

Čáslav usiluje o doplacení 236 mil. za uložení odpadu na skládku. Jde i o další města

Město Čáslav usiluje o doplacení 236 mil. Kč za uložení odpadu na skládku. I další města v Česku mohou přicházet o stovky milionů. Podle starosty Čáslavi Vlastislava Málka je totiž porušován zákon o odpadech.

31.10.2019 v 15:20 | Karma: 8,42 | Přečteno: 381x | Diskuse| Ekonomika

Tomáš Ouředník

Premiér Babiš taktizuje?! Parlamentní volby ve stejném termínu jako komunální, v říjnu!?

Předseda vlády Andrej Babiš a jeho tým hnutí ANO "vyjednává" o vládě už více než 6 měsíců. V Česku budou v říjnu i volby komunální, které se konají jednou za čtyři roky. Zdá se, že Babiš hraje i na předčasné parlamentní volby.

11.5.2018 v 14:52 | Karma: 12,90 | Přečteno: 536x | Diskuse| Občanské aktivity

Tomáš Ouředník

Jak se odprodává skládka v Čáslavi společnosti AVE za 1 000 Kč! Ostravské kaly na skládce

Píše se rok 2012. Starosta Čáslavi Jaromír Strnad (ČSSD) a zastupitelé rozhodují na mimořádném zastupitelstvu o odprodání skládky společnosti AVE za 1 000 Kč! Rok 2018: na skládce se ukládají 500 metrů od domů ostravské kaly.

16.4.2018 v 20:15 | Karma: 14,28 | Přečteno: 786x | Diskuse| Občanské aktivity

Tomáš Ouředník

Starosta Strnad s AVE versus Bochníčková s 1 100 obyvateli: hlinky = kaly! Co zastupitelé?

MIMOŘÁDNĚ + VIDEA O KALECH – Spor o názvosloví rakovinotvorného odpadu z ostravských lagun Na konfrontačním zastupitelstvu Čáslavi bude hlavním tématem spor o ukládání nebezpečného odpadu z ostravských lagun na skládku v Čáslavi.

5.4.2018 v 15:47 | Karma: 13,99 | Přečteno: 1592x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Tomáš Ouředník

FOTO: Když se tajně vozí tisíce tun rakovinotvorných kalů z Ostravy do Čáslavi!

Když se tajně vozí z Ostravy nebezpečný odpad z ostravských lagun - rakovinotvorné kaly na skládku do Čáslavi! Místní radnice i provozovatel skládky společnost AVE mlží, aby nakonec převoz nebezpečného odpadu obě strany přiznaly.

3.4.2018 v 18:08 | Karma: 14,66 | Přečteno: 994x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Tomáš Ouředník

Kde (s)končí 43 000 tun ostravských lagun, pane starosto, senátore, exministře, AVE?

OTEVŘENÝ DOPIS Pane starosto Čáslavi, senátore Strnade, pane exministře Havlíčku, zastupitelé i zastupitelky města, stále nevím, stejně jako 10 tisíc občanů Čáslavi, kde se ukládá vysoce nebezpečný odpad z ostravských lagun.

21.3.2018 v 19:45 | Karma: 25,29 | Přečteno: 1910x | Diskuse| Praha a střední Čechy

Tomáš Ouředník

Mankáči rozžhavili kulturák. Hudební šou i scénky…

VIDEOREPORTÁŽ autenticky přímo z koncertu Monkey Business i se zpěvákem Matějem Ruppertem / Světelné efekty, taneční kreace a také známé hity skupiny. To všechno, i řada dalších prožitků, rozžhavilo publikum.

26.5.2016 v 17:58 | Karma: 7,75 | Přečteno: 107x | Diskuse| Videoblogy

Tomáš Ouředník

Speciál: Autenticky z festivalu. Poslední!? Mezinárodní filmová akce to nemá jisté…

+VIDEOSPECIÁL Řada zajímavostí a nejzásadnější okamžiky 15.ročníku Mezinárodního filmového festivalu studentských filmů v souhrnném zpravodajství. Bude letošní čtyřdenní akce úplně poslední v historii?!

6.11.2015 v 21:48 | Karma: 7,45 | Přečteno: 214x | Diskuse| Ostatní

Tomáš Ouředník

S premiérem výjimečně nejen o manažerských dovednostech...

+AUDIO Téměř každý v současné době bojuje s nedostatkem času. Pracovní nároky jsou stále vyšší a vyšší. Tím pádem se krátí například volno pro rodinu a zábavu. A tak se tato problematika týká takřka všech.

7.11.2014 v 13:13 | Karma: 4,85 | Přečteno: 391x | Diskuse| Ekonomika

Tomáš Ouředník

Zaostřeno Tomáše Ouředníka: EXKLUZIVNĚ fotograf Jadran Šetlík

+AUDIO Pořad Zaostřeno Tomáše Ouředníka zaostří na fotografování missek, celebrit, známých osobností i "obyčejných" lidí. Hostem pořadu je exkluzivně fotograf známých osobností Jadran Šetlík a také fotograf Josef Polášek.

23.6.2014 v 11:58 | Karma: 7,08 | Přečteno: 206x | Diskuse| Společnost

Tomáš Ouředník

Legendární komentátor rozhlasu exkluzivně o Jágrovi

+AUDIO Zaostřeno Tomáše Ouředníka přivítalo mluvčího hokejového klubu Rytíři Kladno Vítka Herala a exkluzivně i legendárního reportéra Radiožurnálu Aleše Procházku. 

17.6.2014 v 0:54 | Karma: 6,60 | Přečteno: 813x | Diskuse| Sport

Tomáš Ouředník

Miss parlament a respektovaný komentátor o vlivu žen na politiku...

+AUDIO Pořad Zaostřeno Tomáše Ouředníka přivítá bývalou místopředsedkyni Zahraničního výboru Sněmovny a Miss parlament Lenku Andrýsovou. Exkluzivním hostem pořadu bude také respektovaný politický komentátor Jiří Pehe.

16.6.2014 v 14:35 | Karma: 5,38 | Přečteno: 436x | Diskuse| Politika

Tomáš Ouředník

Nový pořad zaostří na legendárního hokejistu Jaromíra Jágra

+AUDIO Na internetu startuje nový pořad Zaostřeno Tomáše Ouředníka. Úvodním tématem je role jednoho z nejlepších hokejistů světa Jaromíra Jágra coby majitele klubu Rytířů Kladno. 

9.6.2014 v 7:50 | Karma: 5,45 | Přečteno: 479x | Diskuse| Média

Tomáš Ouředník

Zaostřeno Tomáše Ouředníka: EXKLUZIVNĚ názory VÝJIMEČNÝCH osobností

+AUDIO Na internetu startuje Zaostřeno Tomáše Ouředníka. Autor a moderátor nového pořadu si bude zvát výjimečné osobností ze sportu, cestování, showbyznysu, médií, politiky a ekonomiky...

8.6.2014 v 14:48 | Karma: 4,03 | Přečteno: 180x | Diskuse| Pozvánky, akce

Tomáš Ouředník

Vydá se Babiš Berlusconiho cestou, nebo vlastní? Doufám, že druhou

Jeho jméno patří v poslední době bezesporu k nejskloňovanějším. Dříve tajemný miliardář slovenského původu. Naopak především v období před předčasnými volbami, po nich je de facto nekorunovaným vítězem voleb...

26.11.2013 v 10:37 | Karma: 13,56 | Přečteno: 590x | Diskuse| Média

Tomáš Ouředník

Jak jsem viděl mexické Dušičky aneb vše zcela netradičně…

Během tříměsíčního pobytu v Mexico City a okolí mám to štěstí, že zažívám na vlastní kůži i oslavu tradičního mexického svátku Día de los Muertos (den památky zemřelých neboli Dušičky). 

1.11.2013 v 14:30 | Karma: 10,26 | Přečteno: 733x | Diskuse| Cestování

Tomáš Ouředník

Centrální park a fascinující budovy na jeho okraji...

Chci navštívit centrální park Alameda v Mexico City a zajímavé budovy v jeho okolí. Nejprve však směřuji na koloniální náměstí Santo Domingo. Ze Zócala se dostávám na třídu República de Brasil. Nebe je bez mráčku. 

31.10.2013 v 10:53 | Karma: 5,72 | Přečteno: 256x | Diskuse| Cestování

Tomáš Ouředník

Jak jsem viděl druhé největší náměstí na světě...

Je pozdní odpoledne a my máme namířeno na centrální náměstí nesoucí název Zócalo. Pilar se mě snaží zasvěcovat do zdejších dopravních zákonitostí. V dalších dnech bych se totiž měl už přemisťovat městskou dopravou zcela sám. 

28.8.2013 v 13:54 | Karma: 10,48 | Přečteno: 1177x | Diskuse| Cestování

Tomáš Ouředník

Huráá! Cesta do nejpočetnější aglomerace světa aneb osobní rady…

Na dobrovolném studentském workcampu v Berlíně jsem poznal mexickou dívku Pilar, která pochází přímo z hlavního města. Pomůžeš mi s pobytem v Mexico City? Sonduji u ní na konci pobytu trochu ostýchavě. 

29.7.2013 v 18:02 | Karma: 12,30 | Přečteno: 514x | Diskuse| Cestování
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 837x
Tomáš Ouředník
www.tomasourednik.cz