Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Miss parlament a respektovaný komentátor o vlivu žen na politiku...

+AUDIO Pořad Zaostřeno Tomáše Ouředníka přivítá bývalou místopředsedkyni Zahraničního výboru Sněmovny a Miss parlament Lenku Andrýsovou. Exkluzivním hostem pořadu bude také respektovaný politický komentátor Jiří Pehe.

AUDIO pořadu ZDE s exkluzivními hosty: politický komentátor Jiří Pehe a Miss parlament Lenka Andrýsová.

"To je pravděpodobně už od pradávna prokazatelné spojení. V Česku dokonce tyto vazby mezi něžným pohlavím a politikou vedly až k pádu vlády premiéra Petra Nečase. Kauza jeho bývalé vrchní ředitelky kabinetu Jany Nagyové je toho důkazem. Mimo jiné i proto zaostřím na ženy v politice, respektive na vliv krásných političek. A na vše, co s tím souvisí," říká o pořadu autor a moderátor Tomáš Ouředník.

Téma:
Zaostřeno Tomáše Ouředníka se zeptá například na tyto otázky: Vliv žen na politiku? Co přinášejí do politiky? Aktivity krásných političek? Prezentace politických stran, které využívají ženské vnady při volebních kampaních? Mají větší šanci něco prosadit političky se svým šarmem ve srovnání s muži? ...

Kdo je Jiří Pehe:
Hostem pořadu Zaostřeno Tomáše Ouředníka je exkluzivně i respektovaný politický komentátor Jiří Pehe. Autor knih o politice a beletrii (pět knih o politice a tři romány). Píše články a analytické studie o vývoji ve východní Evropě pro americké, české a německé deníky a vědecké časopisy. Je pravidelným komentátorem politického dění v Česku i v zahraničí. Je autorem několika tisíců článků, komentářů a esejí.

V současné době je ředitelem New York University v Praze (jde o pražský campus největší soukromé americké univerzity), kde také přednáší. Vede zároveň Pražský institut pro demokracii, ekonomii a kulturu Newyorské university (PIDEC). Přednáší také na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy (média a demokracii).

Od září 1997 do května 1999 byl ředitelem Politického odboru Kanceláře prezidenta republiky Václava Havla. Působil i jako člen programového výboru a správní rady Nadace Forum 2000, která organizuje pravidelné mezinárodní konference pod Havlovou záštitou.

Mezi lety 1988 až 1995 pracoval nejdříve jako analytik a později jako ředitel Středoevropských výzkumů v Radio Free Europe/Radio Liberty (Rádio Svobodná Evropa/Rádio Svoboda) v Německu, v Mnichově. V roce 1994 byl ředitelem Výzkumu a analýzy obou stanic. Od roku 1985 do roku 1988 byl ředitelem Východoevropských studií ve Freedom House v New Yorku.

Studoval právo a filozofii na Univerzitě Karlově v Praze. V roce 1981 emigroval a usídlil se ve Spojených státech amerických, kde studoval mezinárodní vztahy na Kolumbijské univerzitě v New Yorku.

Kdo je Lenka Andrýsová:
Lenka Andrýsová byla přímým účastníkem pádu vlády Petra Nečase coby poslankyně politické strany LIDEM, která tvořila po rozštěpení Věcí Veřejných vládní koalici. Andrýsová poslancovala tři roky (poslankyně za Olomoucký kraj), zastávala nejen pozici místopředsedkyně Zahraničního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, ale zastávala i funkce v dalších výborech a podvýborech.

Věnovala se hlavně protikorupční strategii a zahraniční politice. Andrýsová byla také místopředsedkyní politické strany Věci Veřejné. Blonďatá politička okouzlila svým šarmem a krásou veřejnost. Získala tak prestižní titul Miss parlament.

Vystudovala na Vysoké škole ekonomické v Praze jak mezinárodní obchod, tak i obor mezinárodní politika a diplomacie. Získala titul inženýr. Během studia absolvovala zahraniční stáže a studijní pobyty v USA, Velké Británii, Německu nebo také na české ambasádě v Polsku ve Varšavě.

Účastnila se jako studentka Pražského studentského summitu. Jde o unikátní projekt, který každoročně vzdělává přes 300 studentů středních i vysokých škol z celé České republiky. Základem summitu je především simulace jednání OSN, NATO a EU. Jako poslankyně jezdila na studentské summity, kde s mladými lidmi diskutovala o politice a občas různým summitům přispěla i finančně.

V současné době pracuje jako konsultantka v prestižní nadnárodní poradenské společnosti, která v tomto oboru patří mezi takzvanou Velkou čtyřku.

Formát pořadu:
Autor a moderátor pořadu Tomáš Ouředník si zve zajímavé hosty, kteří mají, co říct z oblasti sportu, cestování, showbyznysu, médií, politiky a ekonomiky. 30minutový pořad Zaostřeno Tomáše Ouředníka nabízí exkluzivně i názory výjimečných osobností z daného oboru. A uslyšíte i jedinou písničku na přání hosta.

Kdo je Tomáš Ouředník
Tomáš Ouředník (narozen 5. 5. v Písku) má za sebou zkušenosti z internetových webů (www.tn.cz, www.z1tv.cz a www.idnes.cz), časopisů (Komora.cz, VELO REVUE, Cykloturistika a Atletika), z televizí (TV NOVA, TV PRIMA a Z1) a z rádií (Český rozhlas Radiožurnál, Český rozhlas 6 a Český rozhlas České Budějovice). Psal také pro regionální deníky Písecký deník (dříve Listy Písecka), Táborský deník (Listy Táborska), týdeník Písecké Postřehy a spolupracoval s Mladou frontou DNES. Píše i blog, více na www.tomasourednik.blog.idnes.cz.

Tomáš Ouředník absolvoval mediální studia (Mgr.) na Univerzitě Karlově v Praze a žurnalistiku (Bc.) na Univerzitě Palackého v Olomouci.

Co ho baví:
Ve volném čase se rád věnuje nejrůznějším aktivitám: jezdí na kole, běhá, plave, prohání se na bruslích a kolečkových bruslích, hraje squash a florbal, navštěvuje kina, koncerty a cestuje, v zimě jezdí na běžkách a sjezdovkách. Za svůj největší cestovatelský zážitek pokládá tříměsíční pobyt v Mexico City a okolí, více na www.tomasourednik.blog.idnes.cz.

V Mexiku si také splnil svůj sportovní sen, uběhl tam maraton, více na www.sport.idnes.cz/jak-jsem-bezel-maraton-v-mexico-city-dba-/atletika.aspx?c=A031016_145535_atletika_lge.

Co ho nejvíc dostane:
Slušnost a upřímnost. Váží si lidí, kteří drží slovo.

Životní motto:
Na každého nepoctivce jednou dojde. Boží mlýny melou sice pomalu, ale jistě.

Autor: Tomáš Ouředník | pondělí 16.6.2014 14:35 | karma článku: 5,38 | přečteno: 436x
  • Další články autora

Tomáš Ouředník

Město Čáslav žádá o doplacení více než půl miliardy za uložení odpadu na skládku

Skládkový byznys miliardáře Daniela Křetínského řeší velké problémy. Jde o miliardy. O peníze se hlásí Hořovice, Benátky nad Jizerou, Mšeno a právě Čáslav. Téma, které mě dlouhodobě zajímá.

2.12.2019 v 15:43 | Karma: 11,55 | Přečteno: 462x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Tomáš Ouředník

Čáslav usiluje o doplacení 236 mil. za uložení odpadu na skládku. Jde i o další města

Město Čáslav usiluje o doplacení 236 mil. Kč za uložení odpadu na skládku. I další města v Česku mohou přicházet o stovky milionů. Podle starosty Čáslavi Vlastislava Málka je totiž porušován zákon o odpadech.

31.10.2019 v 15:20 | Karma: 8,42 | Přečteno: 381x | Diskuse| Ekonomika

Tomáš Ouředník

Premiér Babiš taktizuje?! Parlamentní volby ve stejném termínu jako komunální, v říjnu!?

Předseda vlády Andrej Babiš a jeho tým hnutí ANO "vyjednává" o vládě už více než 6 měsíců. V Česku budou v říjnu i volby komunální, které se konají jednou za čtyři roky. Zdá se, že Babiš hraje i na předčasné parlamentní volby.

11.5.2018 v 14:52 | Karma: 12,90 | Přečteno: 536x | Diskuse| Občanské aktivity

Tomáš Ouředník

Jak se odprodává skládka v Čáslavi společnosti AVE za 1 000 Kč! Ostravské kaly na skládce

Píše se rok 2012. Starosta Čáslavi Jaromír Strnad (ČSSD) a zastupitelé rozhodují na mimořádném zastupitelstvu o odprodání skládky společnosti AVE za 1 000 Kč! Rok 2018: na skládce se ukládají 500 metrů od domů ostravské kaly.

16.4.2018 v 20:15 | Karma: 14,28 | Přečteno: 786x | Diskuse| Občanské aktivity

Tomáš Ouředník

Starosta Strnad s AVE versus Bochníčková s 1 100 obyvateli: hlinky = kaly! Co zastupitelé?

MIMOŘÁDNĚ + VIDEA O KALECH – Spor o názvosloví rakovinotvorného odpadu z ostravských lagun Na konfrontačním zastupitelstvu Čáslavi bude hlavním tématem spor o ukládání nebezpečného odpadu z ostravských lagun na skládku v Čáslavi.

5.4.2018 v 15:47 | Karma: 13,99 | Přečteno: 1592x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Největší hrozbou je ruský imperialismus, řekl Lipavský v Budapešti

26. dubna 2024  11:05,  aktualizováno  11:44

Český ministr Jan Lipavský na setkání se svým maďarským protějškem Péterem Szijjártóem uvedl, že...

Danko dostal za nabouraný semafor pokutu a zákaz řízení. A šel zametat

26. dubna 2024,  aktualizováno  11:26

Předseda Slovenské národní strany (SNS) Andrej Danko oznámil, že dostal pokutu 900 eur (zhruba 22...

Emisní povolenky, jak jsou nastaveny, zadupou náš průmysl do země, řekl Bžoch

26. dubna 2024  5:42,  aktualizováno  11:11

Přímý přenos Tématu Green Dealu a jeho možné revize, se věnovali kandidáti pro volby do Evropského parlamentu v...

Kdo je Matěj Ondřej Havel? Skaut a učitel dějepisu může nahradit Langšádlovou

26. dubna 2024  10:37

Za jeho životopis by se nemusel stydět ani Mirek Dušín z legendárních Rychlých šípů. Nástupcem...

  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 837x
Tomáš Ouředník
www.tomasourednik.cz