Iniciátorka petice s 1 100 podpisy i aktivista chtějí živý přenos pro veřejnost

28. 03. 2018 17:16:42
"Rádi bychom, aby vedení města ve spolupráci s provozovatelem skládky společností AVE umožnilo široké veřejnosti, 1 100 petentům i dalším lidem z celého Čáslavska, získat informace od zastupitelů, starosty i AVE."

VIDEO VÝZVA+OTEVŘENÝ DOPIS pro starostu Čáslavi Strnada a 20 zastupitelů města / Uveřejňujeme dopis primárně adresovaný všem čáslavským zastupitelům včetně starosty i senátora Jaromíra Strnada a bývalého ministra průmyslu a obchodu Jiřího Havlíčka. Jde o reakci iniciátorky petice proti kalům Lenky Bochníčkové a občanské aktivity Tomáše Ouředníka. Oba společně požadují přímý internetový video přenos MIMOŘÁDNÉHO zastupitelstva o skládce.

VÝZVA NA FACEBOOKU (klikněte na obrázek)

article_photo

"Rádi bychom, aby vedení města ve spolupráci s provozovatelem skládky společností AVE umožnilo široké veřejnosti, 1 100 petentům i dalším lidem z celého Čáslavska, získat informace od zastupitelů, starosty i zástupců společnosti AVE z mimořádného zastupitelstva," navrhují Bochníčková a Ouředník. Starosta Strnad vyhlásil mimořádné zastupitelstvo na pátek 6. 4. od 16 hodin.

"Pokud se obyvatelé Čáslavska mají uklidnit, je to podle nás jediný možný způsob jak rychle, transparentně a s co největším zásahem obyvatel města informovat objektivně a bez zásahu střihu z následných reportáží v médiích (například Česká televize chtěla natáčet na skládce, ale štábu to nebylo umožněno).

VÝZVA NA YOUTUBE (klikněte na obrázek)


Obyvatelé Čáslavi, kde žije 10 tisíc lidí, se nemohou zúčastnit jak z kapacitních důvodů sálu, tak i kvůli pracovním povinnostem", dodávají Bochníčková i Ouředník, který i připomíná, že se jednání například nemůže zúčastnit i šéf místního hnutí ANO v Čáslavi zastupitel Drahomír Blažej. Právě tento zastupitel projevil na zastupitelstvu 12. 2. 2018 velký zájem o informace o provozu na skládce v souvislosti s mým dotazem.

"Víme, že existuje možnost audio záznamu ze zastupitelstva, ale toto MIMOŘÁDNÉ zastupitelstvo si vyžaduje MIMOŘÁDNÉ kroky. V předchozím případě se na audio záznam čekalo téměř měsíc, a také pokud se reálně bavíme o informační hodnotě pro všechny obyvatele Čáslavska a okolí, tak obraz, respektive video i s ohledem na ukázky fotografií, důležité dokumentace společnosti AVE, je určitě nejlepším řešením," připomíná Tomáš Ouředník, který má mediální vzdělání i mnohaletou praxi v regionálních i celoplošných společnostech.

Ouředník také doplňuje, že je vše ve veřejném zájmu a také je potřeba zdůraznit, že ohrožení obyvatel i v souvislostech pravidelných požárů na skládce je v zájmu vedení města i společnosti AVE, která vyhrála zakázku za téměř půl miliardy korun při likvidaci největší ekologické zátěže v Česku, což je likvidace 91 000 nadbilačních kalů z ostravských lagun.


CELÝ OTEVŘENÝ DOPIS
Pane starosto, zastupitelky, zastupitelé,

obrací se na vás Lenka Bochníčková, iniciátorka petice proti kalům s pověřením 1 100 obyvatel Čáslavska, a Mgr. Tomáš Ouředník s občanskou aktivitou caslav.fenomens.cz Žijeme společně v Čáslavi a okolí!

Reagujeme na termín a čas mimořádného zastupitelstva: pátek 6. 4. od 16 hodin

1 100 lidí se podepsalo pod petici pro kalům na skládce v Čáslavi a další desítky až stovka lidí nás oba oslovují po telefonu, na sociálních sítích i osobně, že se jednoduše nemohou zúčastnit mimořádné události v pátek odpoledne!

Tomáš Ouředník i Lenka Bochníčková v zastoupení více než tisícovky petentů navrhují, aby vedení města ve spolupráci se společností AVE umožnilo, co nejefektivněji a s co největším zásahem na obyvatele informovat veřejnost. Navrhujeme to formou živého video přenosu na internetu a následné možnosti jej přehrát ze záznamu, podobně jako to dělají například v Brandýse na Labem, v Čelákovicích (12 tisíc obyvatel) a dalších městech po celé republice. Dnes obyvatelé používají především sociální sítě (facebook) a také videoplatformu youtube.

Pokud se obyvatelé Čáslavska mají uklidnit, je to podle nás jediný možný způsob, jak rychle, transparentně a s co největším zásahem obyvatel města, které má více než 10 tisíc lidí informovat ty, kteří se nemohou zúčastnit!

Pokud je zájmem informace nadále zamlčovat, mlžit a nebýt transparentní, tak přenos nebude, těžko může dorazit mnoho lidí, které to zajímá z časových důvodů, ale je samozřejmě nutné počítat i s omezenou kapacitou v prostorách Nové scény Dusíkova divadla.

Rozumné zastupitelky, rozumní zastupitelé, apelujeme na všech 21 zastupitelů, aby lidem umožnili živý video přenos. Oslovili jsme profesionální produkci, která vytváří řadu let přímé přenosy z jednání městských zastupitelstev, nemáme jakoukoliv finanční výhodu z této případné zakázky, jde nám jen o zaznamenání mimořádného zastupitelstva o skládce a co nejlepšímu informování obyvatelstva na Čáslavsku, což si vyžaduje mimořádné řešení.

"Přenos je standardně realizován prostřednictvím YouTube kanálu v HD kvalitě s možností vložení výstupu na libovolné www stránky, možností sledovat na telefonu, tabletu, PC nebo „chytré“ televizi. Respektujeme zákonné požadavky a jsme připraveni na plnění požadavků GDPR (ochrana osobních údajů)," píše se například v konkrétní nabídce za 12 tisíc korun bez DPH.

Konkrétní nabídka

V této chvíli jsme konstruktivní a nápomocní. Předkládáme vám konkrétní nabídku TV PORT, s. r. o. (jednatel Václav Špaček)

Věříme, že pochopíte vážnost situace a nebudete se bránit otevřenosti a informovanosti vůči veřejnosti, respektive vašim voličům. Tento OTEVŘENÝ DOPIS zveřejníme na internetových platformách. Otevřený dopis zašleme i přes datovou schránku města Čáslav, abychom urychlili naši komunikaci.

Děkujeme za zpětnou reakci a Vaše jasná stanoviska. Na naše první komentáře týkající se skládky jsme oba nedostali vaše zpětné vazby, tedy až na pár výjimek.

28. 3. 2018, Čáslavsko

Lenka Bochníčková
iniciátorka petice proti kalům

s pověřením 1 100 obyvatel Čáslavska

+420 731 527 855
lenkabochnickova.cz
lenkabochnickova@seznam.cz

Mgr. Tomáš Ouředník
Žijeme spolu v Čáslavi!
caslav.fenomens.cz

+420 730 666 555
tomas@tomasourednik.cz
www.tomasourednik.cz


CO JSOU OSTRAVSKÉ LAGUNY
Likvidaci největší ekologické zátěže v Česku vyhrála společnost AVE CZ odpadové hospodářství, která by odstraněním zhruba 91 tisíc tun kalů měla vydělat téměř půl miliardy korun. Rakovinotvorné a zapáchající ropné látky jsou v areálu dnešních lagun Ostramo už od konce 19. století. Jde o odpady z rafinérské výroby a také později k nim přibyly odpady z použitých mazacích olejů. Po ukončení činnosti chemičky Ostramo odpovědnost za tuto obrovskou ekologickou zátěž převzal stát.

Autor: Tomáš Ouředník | středa 28.3.2018 17:16 | karma článku: 13.08 | přečteno: 721x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Životní prostředí a ekologie

Milan Smrž

Také jste proti Green Dealu?

Protesty zemědělců v Evropě i mnoho příspěvků na sociálních sitích nesou pečet protestu proti Green Dealu. Kdo tomu tleská?

3.3.2024 v 22:32 | Karma článku: 21.07 | Přečteno: 6018 | Diskuse

Petr Hariprasad Hajič

Baterky, kam se podíváš

Poslední dekáda byla ve znamení obrovského nárůstu výroby baterií, tedy lépe řečeno, akumulátorů. Připadá mi to jako druhá elektrifikace. Na baterie bude po čase zřejmě všechno.

3.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 6.41 | Přečteno: 340 | Diskuse

Petr Hariprasad Hajič

Tak co hoši a holkiíí, jakxte na tom s tem vodíkem?

Zelená vodíková produkce je další dílek do dekarbonizační skládačky udržitelného rozvoje. Byla jen otázka času, kdy na vodík dojde v praxi a loni nastala úplná exploze publicity. Toto třaskavé téma stojí za pozornost.

1.3.2024 v 8:21 | Karma článku: 7.43 | Přečteno: 290 | Diskuse

Vašek Brynda

Co je eko kůže a proč je pravá kůže ekologičtější?

Není to tak dávno, kdy se na trhu objevily pojmy, jako je eko kůže a veganská kůže. Mnoho lidí znejistělo a začalo považovat pravou kůži za neekologickou, a naopak slepě opěvovat tyto nové materiály. Jak je to ale skutečně?

19.2.2024 v 13:03 | Karma článku: 22.59 | Přečteno: 434 | Diskuse

Helena Herynková

Pohled do historie Země jako apel do budoucnosti

Dobrodružná cesta napříč časem do dávno zaniklých ekosystémů Země, která může pomoci rozpohybovat dnešek a zajistit lepší budoucnost. Svou náruč otevírají Dávné světy, aby nás poučily.

18.2.2024 v 14:56 | Karma článku: 3.11 | Přečteno: 80 | Diskuse
Počet článků 27 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 821

Tomáš Ouředník
www.tomasourednik.cz

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Konec nadvlády programátorů. Pozic ubývá, na jednu se hlásí stále víc lidí

Premium Ochota firem splnit uchazečům skoro jakýkoli požadavek a velmi nízká konkurence. Tak by se ještě nedávno dala definovat...